درباره تصفیه فاضلاب بهداشتی چه می‌دانید؟
نوشته شده توسط : غریبه

جم فاضلاب در دنیای امروزی به قدری بالا رفته که نیاز به تصفیه فاضلاب بیش از پیش احساس می‌شود و اهمیت زیادی پیدا کرده است. با تصفیه فاضلاب بهداشتی و برگردندان آب به چرخه مصرف کمک زیادی به مشکل کمبود آب می‌کنیم. در این مقاله با وبلاگ ما همراه باشید تا شما را با فاضلاب بهداشتی، روش‌های تصفیه آن آشنا کنیم و بهترین روش خرید پکیج تصفیه مناسب را به شما معرفی کنیم.

این مقاله جهت بروزرسانی و انتشار بار علمی آن در سری وبلاگ های این مجموعه تولید شده است و بر گرفته از یک مقاله در یک وبسایت است که دارای منبع می باشد و پیشنهاد ما نیست جهت بررسی بیشتر و اطمینان بیشتر منابع آن منابع بررسی شود.

فاضلاب بهداشتی چیست؟

فاضلاب بهداشتی که به آن فاضلاب بهداشتی - انسانی یا فاضلاب خانگی نیز می‌گویند، فاضلابی است که از واحدهای مسکونی، تجاری، مؤسسات، ادارات و ... تولید می‌شود. فاضلاب بهداشتی در واقع حاصل از مصرف آبی است که انسان برای مصارف روزانه مانند حمام، توالت، آشپزی و ... به کار می‌برد.

میزان تولید فاضلاب بهداشتی تابعی از میزان مصرف آب و البته میزان مصرف آب نیز خود تابعی از عوامل مختلف مانند پارامترهای اقلیمی، اقتصادی، سطح بهداشت و ... است. برای محاسبه میزان فاضلاب بهداشتی، از اصطلاح "سرانه تولید فاضلاب" استفاده می‌شود که در واقع سرانه تولید فاضلاب بهداشتی عبارت است از میزان فاضلاب تولیدی به ازای هر نفر در یک روز. مقدار سرانه تولید فاضلاب از روی میزان آب مصرفی توسط هر فرد محاسبه می‌شود. به عبارتی بعد از تخمین و اطلاع از میزان آب مصرفی، ضریبی را به عنوان ضریب تبدیل آب به فاضلاب که حدوداً در جوامع شهری بین 70 تا 90 درصد است، در نظر می‌گیرند.

روش‌های تصفیه فاضلاب بهداشتی چیست؟

همان‌طور که می‌دانید تولید فاضلاب یکی از اجتناب ناپذیرترین و طبیعی‌ترین فعالیت‌های سبک زندگی بشر است. برای حیات انسان و در تمامی فرایندهای زندگی مانند کارهای خانگی، تولید صنعتی، خدماتی، رستوران‌ها و ... وجود آب ضروری است. ازآنجایی‌که جمعیت انسان روز به روز در حال افزایش است، استفاده از آب برای کارهای مختلف نیز در حال افزایش است، بنابراین برای حفظ منابع آب برای نسل‌های آینده لازم است از آبی که مصرف شده یا به عبارتی فاضلابی که تولید شده، مجدداً استفاده شود.

روش‌های مختلفی جهت تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از آن وجود دارد. تصفیه فاضلاب و تخلیه آن باید به گونه ای صورت گیرد تا هیچ‌گونه آسیب و خطری برای محیط زیست و انسان ایجاد نشود.

مدیریت فاضلاب اساساً فرایندی است که طی آن زباله‌ها به نفع انسان تصفیه می‌شوند. روش‌های مختلفی در تصفیه فاضلاب وجود دارد. به‌طورکلی چندین روش برای تصفیه فاضلاب بهداشتی وجود دارد که عبارت‌اند از:

تصفیه فیزیکی فاضلاب بهداشتی
تصفیه شیمیایی فاضلاب بهداشتی
تصفیه بیولوژیکی فاضلاب بهداشتی

1. روش تصفیه فیزیکی فاضلاب بهداشتی
روش تصفیه فیزیکی جهت حذف مواد جامد شناور و معلق کوچک و بزرگ از فاضلاب به کار برده می‌شود. در این روش از تجهیزات و واحدهایی مانند آشغال‌گیر، دانه گیر، ته‌نشینی ثقلی، فیلتراسیون و ... جهت حذف و تصفیه به صورت فیزیکی از طریق جداسازی مواد استفاده می‌شود.

2. روش تصفیه شیمیایی فاضلاب بهداشتی

در این روش از مواد شیمیایی در تصفیه فاضلاب استفاده می‌شود. استفاده از مواد شیمیایی در طی فرایند تصفیه فاضلاب با اهداف مختلفی صورت می‌گیرد. به عنوان مثال در برخی موارد، موادی در فاضلاب وجود دارد که از طریق روش‌های فیزیکی مانند ته‌نشینی ثقلی، از جریان فاضلاب حذف نمی‌شود، در چنین شرایطی با استفاده از تزریق مواد شیمیایی به فاضلاب و ایجاد لخته و منعقد شدن مواد، امکان ته‌نشین شدن آن‌ها فراهم می‌شود. همچنین از مواد شیمیایی مانند هیپوکلریت کلسیم، جهت گندزدایی و ضدعفونی کردن فاضلاب استفاده می‌شود.

3. روش تصفیه بیولوژیکی فاضلاب بهداشتی

تصفیه بیولوژیکی فاضلاب یکی از روش‌های بسیار مهم و کاربردی است. در روش بیولوژیکی، باکتری‌های هوازی و بی هوازی با تغذیه از مواد آلی موجود در فاضلاب اقدام به تجزیه و حذف آن‌ها می‌کنند. روش بیولوژیکی خود شامل انواع روش‌های هوازی و روش‌های بی‌هوازی است که آن‌ها نیز به انواع مختلفی دسته بندی می‌شوند. به‌طورکلی اساس عملکرد روش بیولوژیکی بر پایه فعالیت میکروارگانیسم هاست.

فرایندهای تصفیه فاضلاب انسانی

همان‌طور که در بالا توضیح دادیم، فرایندهای مختلفی جهت تصفیه فاضلاب وجود دارد. در تصفیه فاضلاب انسانی تلفیقی از روش‌های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی به کار برده می‌شود. تفاوت فرایندهای مختلف بیشتر در بخش تصفیه بیولوژیکی آن‌ها و نحوه عملکرد باکتری‌ها است.

فرایندهای تصفیه فاضلاب انسانی عبارت است از:

فرایند لجن فعال متعارف (CAS)

فرایند لجن فعال با هوادهی گسترده (EAAS)

فرایند لجن فعال با بستر رشد متحرک (MBBR)

فرایند لجن فعال با بستر رشد ثابت (IFAS)

فرایند دیسک‌های بیولوژیکی چرخان (RBC)

فرایند راکتور ناپیوسته متوالی (SBR) و ...

فرایندهای فوق، فرایندهایی هستند که بر اساس فعالیت باکتری‌های هوازی عمل تجزیه و تصفیه بیولوژیکی فاضلاب انجام می‌شود. اغلب در تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی، از فرایندهای هوازی استفاده می‌شود. باکتری‌های بی‌هوازی که در غیاب اکسیژن به تجزیه مواد آلی می‌پردازند، در تصفیه فاضلاب‌های صنعتی به کار برده می‌شوند. از جمله فرایندهای بی‌هوازی تصفیه فاضلاب می‌توان به UASB، ABR، UAFB اشاره نمود.

معرفی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی پاک پساب اقلیم

شرکت پاک پساب اقلیم طراح و مجری پکیج‌های تصفیه فاضلاب بهداشتی و انسانی در ظرفیت‌های مختلف از 1 متر مکعب در شبانه روز الی 1000 متر مکعب در شبانه روز است. پکیج های تصفیه فاضلاب شرکت پاک پساب اقلیم در جنس‌های پلی اتیلن، فلزی کامپوزیتی قابل اجرا و نصب است.

پکیج‌های تصفیه فاضلاب بهداشتی جهت جلوگیری از انتشار آلودگی در محیط و جوامع کوچک و همچنین ایجاد امکان استفاده مجدد از فاضلاب برای مصارف مختلف بسیار کاربرد دارند. از جمله کاربردهای پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی عبارت است از:

  • تصفیه فاضلاب منازل، مجتمع‌های مسکونی و تفریحی
  • تصفیه فاضلاب ادارات و مراکز تجاری
  • تصفیه فاضلاب کمپ‌های مسکونی و نظامی
  • تصفیه فاضلاب بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها
  • تصفیه فاضلاب در مناطقی که امکان اتصال به شبکه جمع آوری ندارند و ...

شرکت پاک پساب اقلیم با دارا بودن چندین سال تجربه و با بهره‌گیری از دانش روز دنیا در زمینه ساخت و اجرای انواع پکیج های تصفیه فاضلاب بهداشتی و انسانی، اکنون آماده خدمت به کارفرمایان و مشتریان محترم است.

جهت ثبت سفارش و برقراری ارتباط با کارشناسان ما و کسب اطلاعات فنی و قیمت محصولات از طریق وب سایت و شماره تلفن‌های اعلام شده اقدام نمایید.

منبع: https://www.sid.ir/blog/post/81837/%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%aa%d8%b5%d9%81%db%8c%d9%87-%d9%81%d8%a7%d8%b6%d9%84%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d9%87%d8%af%d8%a7%d8%b4%d8%aa%db%8c-%da%86%d9%87-%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d8%af%d8%a7%d9%86%db%8c%d8%af-





:: برچسب‌ها: فاضلاب ,
:: بازدید از این مطلب : 383
|
امتیاز مطلب : 64
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 بهمن 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: